Ga naar de inhoud
Home » Beleggen app » Peaks app

Peaks App – Beleggen met je Wisselgeld

Peaks app, Peaks beleggen met je wisselgeld, Peaks Rabobank app

Overweeg jij misschien wel te gaan beleggen, maar heb je geen idee waar te beginnen omdat je door de bomen het bos niet meer ziet? Dan is de Peaks beleggen app van Rabobank waarschijnlijk wat voor jou! Peaks gebruikt namelijk het wisselgeld van jouw betalingen als inleg voor je beleggingen. Dat maakt Peaks dé beleggingsapp voor mensen die een beter alternatief zoeken voor de rente van hun spaarrekening, zonder er al te veel naar om te hoeven kijken. In deze blog leggen wij de Peaks app onder de loep en lees jij er alles over.

Wat is Peaks?

Het idee voor de Peaks app is afkomstig van de Rabobank. Met de Peaks beleggen app wil de Rabobank beleggen introduceren bij een groot publiek. Om deze drempel zo laag mogelijk te maken zijn er veel dingen geautomatiseerd. Het grootste voorbeeld is natuurlijk je inleg in de vorm van je wisselgeld. Daarover straks meer. Overigens is dat niet de enige manier waarop je geld kunt beleggen. Je kunt ook gewoon een vast bedrag per dag of maand inleggen.

Hoe werkt Peaks app? 

Om te beginnen maak je een koppeling tussen je bankrekening en de Peaks beleggen app. Bij de release van Peaks moest je hiervoor een klant bij de Rabobank zijn, maar tegenwoordig is het met de meeste Nederlandse banken mogelijk om de koppeling te maken. Vanaf dat moment worden jouw betalingen omhoog afgerond naar de eerstvolgende hele euro. Dat kopje koffie van €1,70 wordt dus afgerond naar €2 en daarvan wordt €0,30 opzijgezet voor de Peaks beleggen app. Eens per maand wordt het totale bedrag naar je Peaks rekening verzonden.

Peaks app, Peaks beleggen met je wisselgeld, Peaks Rabobank app

Hoe beleg je met de Peaks? 

Je hoeft met de Peaks beleggen app niet zelf actief de handelsmarkt op. Dat doet de Peaks voor je, en wel in de vorm van indexfondsen. Dat zijn fondsen waarin meerdere onderliggende beleggingen zijn samengebracht. Peaks gebruikt deze indexfondsen omdat ze in de regel minder risicovol zijn dan actieve beleggingen. Als we kijken naar het gebruiksgemak van de Peaks app merken we snel dat het de bedoeling is geweest om beleggen simpel te maken. Alles is strak en overzichtelijk vormgegeven en de beleggingsapp is erg prettig in gebruik.

Welke handelsmarkten biedt Peaks? 

Als jij de Peaks app gebruikt laat je dus Peaks beleggen, en voer je zelf niet de daadwerkelijke beleggingen uit. Zij gebruiken hiervoor alleen duurzame indexfondsen. Dat wil zeggen dat jij als gebruiker zeker weet dat jouw inleg niet naar onverantwoorde plekken gaat. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan de wapen- of tabaksindustrie. Verder vraagt de Peaks beleggen app je tijdens het aanmaken van je account hoeveel risico je wilt nemen met je beleggingen. Dit is bij de Peaks onderverdeeld in vier schalen van ‘pittigheid’: mild, pittig, scherp en heet. Je raadt het al: hoe heter jouw risicoprofiel, hoe groter het risico en het potentiele rendement.

Wat kost de Peaks beleggen app? 

De kosten van de Peaks app kunnen bestempeld worden als relatief laag, maar uiteraard zijn ze er wel. Ten eerste zijn er transactiekosten zodra jouw inleg geïnvesteerd wordt in een indexfonds. Gelukkig zijn dit zeer lage percentages van ongeveer 0,03 tot 0,05%. Als je daadwerkelijk alleen met je wisselgeld belegt zullen deze kosten dus niet snel torenhoog worden. Verder rekent de Peaks maandelijks €1 aan kosten als jouw totale beleggingen een waarde hebben die lager is dan €2500. Passeer je dat bedrag, dan worden je kosten jaarlijks 0,5% van de gemiddelde waarde van jouw beleggingen.

Voor- en nadelen van de Peaks app 

Ideaal alternatief voor de lage rente op je spaarrekening
Uitstekende beleggingsapp voor de beginnende belegger
 Automatisch beleggen met je wisselgeld
Volledig geautomatiseerd: zowel je inleg als je beleggingen gaan vanzelf

x Het rendement van de indexfondsen is niet bijzonder hoog

Begin vandaag nog met de Peaks beleggen app! 

Wij zijn enthousiast over de Peaks beleggen app en we hopen dat jij dat na het lezen van deze blog ook bent. Beleggen kan bijna niet makkelijker worden dan met de Peaks app. Wij raden je aan om zo snel mogelijk de app te installeren en een account aan te maken, dat is zó gebeurd. Heel veel succes!