Ga naar de inhoud
Home » Beleggingsrekening » ABN AMRO

ABN AMRO Beleggingsrekening

ABN AMRO beleggingsrekening openen, abn amro beleggen

Beleggen bij je eigen bank heeft als voordeel dat je al je financiële zaken hebt ondergebracht bij één partij. Klanten van de ABN Amro kunnen ook voor deze optie kiezen met ABN Amro beleggen. Maar dat is natuurlijk niet het enige waar je op moet letten. Daarom bespreken wij in deze blog alle aspecten van de ABN Amro beleggingsrekening en de voor- en nadelen die eraan vastzitten. Lees snel verder!

Is ABN AMRO beleggen iets voor mij?

ABN Amro biedt diverse vormen van beleggen: vermogensbeheer, begeleid beleggen en zelf beleggen. Dat betekent dat een ABN Amro beleggingsrekening geschikt is voor:

  • Passieve beleggers die hun geld willen laten beleggen
  • Beleggers die meer willen leren via begeleiding vanuit de bank
  • Zelfstandige, actieve beleggers
  • Duurzame beleggers

De voor- en nadelen van een ABN AMRO beleggingsrekening

Zowel actief als passief beleggen mogelijk
Handig voor bestaande klanten van ABN Amro
Grote, betrouwbare partij

x De kosten zijn hoog
x Weinig opties voor het maken van analyses

Wat zijn de kosten van een ABN AMRO beleggingsrekening?                                                          

Zoals gezegd heeft het dus voordelen om zowel je betaalrekening als je beleggingsrekening bij dezelfde partij te hebben. Hier moeten echter wel redelijke kosten tegenover staan, en dit is bij ABN Amro niet het geval. Met een inleg tot €100.000 betaal je jaarlijks 0,2% aan kosten, bij €100.000 tot €400.000 wordt dat 0,12% en vanaf €400.000 0,06%. Deze kosten kunnen in de praktijk gigantisch oplopen en veel wegsnoepen van je behaalde rendement. Bovendien zijn ze stukken hoger dan bij veel andere brokers.

Zijn er alternatieven voor een ABN AMRO beleggingsrekening? 

 Hierboven heb je dus kunnen lezen dat de kosten van een ABN Amro beleggingsrekening nogal hoog zijn. Ons advies is om ook eens bij deze brokers te kijken:

  • DEGIRO: groot aanbod en zeer lage kosten
  • Plus500: de voordeligste broker voor CFD’s
  • eToro: commissievrij beleggen in aandelen en ETF’s

ABN AMRO beleggen: de conclusie

ABN Amro beleggen is een betrouwbaar platform dat goed werkt. Helaas wegen de hoge kosten hier niet tegenop. Om die reden raden wij je aan om nog eens naar andere beleggingsrekeningen te kijken, waar je vaak veel goedkoper uit bent. Succes!