Een groot deel van de banken in Nederland biedt de optie om te beleggen. Dat geldt ook voor de ING beleggingsrekening. En het is wel zo makkelijk: je hebt immers al je geldzaken ondergebracht bij dezelfde partij. Maar dat is natuurlijk niet het enige waar je naar moet kijken. Vandaar dat we in deze blog ING beleggen uitvoerig bespreken, waarbij we ook kijken naar de kosten, de voor- en nadelen en de alternatieven.
ING beleggen: voor wie is het?
Een ING beleggingsrekening openen is iets voor jou als je:
- Al klant bent bij ING en al je geldzaken op dezelfde plek wilt hebben
- Op zoek bent naar een betrouwbare, grote partij voor je beleggingen
- Wil beleggen in fondsen
- Je geld wil laten beleggen door professionele vermogensbeheerders
- Zelf actief wil beleggen

ING beleggen: de voor- en nadelen
✓ Verschillende soorten beleggingen: voor ieder wat wils
✓ Eén plek voor al je geldzaken
✓ Betrouwbaar platform
✓ Voordeliger dan de meeste Nederlandse banken
x Weinig mogelijkheden voor analyses
x Hoge kosten
De kosten van een ING beleggingsrekening
Het is algemeen bekend dat de prijzen voor beleggen bij banken wat hoger liggen dan bij andere brokers. Helaas is dat bij ING ook het geval. Als je de beleggingsrekeningen van de grootste Nederlandse banken op een rijtje zet is die van ING wellicht de voordeligste, maar hij komt nog steeds niet in de buurt van enkele andere brokers. Zo betaal je bijvoorbeeld jaarlijks €20 voor je ING beleggingsrekening en liggen de transactiekosten een stuk hoger dan bij andere brokers.
ING beleggingsrekening: Conclusie
Als platform is ING beleggen zowel gebruiksvriendelijk als betrouwbaar. Dat zijn belangrijke factoren bij het kiezen van een broker. Helaas verliest ING het op misschien wel de belangrijkste factor: de kosten. Er zijn namelijk tal van brokers die dezelfde diensten aanbieden (of zelfs meer) tegen scherpere prijzen. Om die raden wij je dus aan om nog even verder te zoeken naar goedkopere beleggingsrekeningen.