Ga naar de inhoud
Home » Laten Beleggen

Laten Beleggen? Beste Beleggingsrekeningen 2024

Beleggen kan op een hoop verschillende manieren. Je kan alles natuurlijk helemaal zelf doen, maar dit vergt tijd en kennis. Een geheel andere manier is laten beleggen. In dat geval gaan experts aan de slag met jouw geld. We noemen dit ook wel beheerd beleggen of vermogensbeheer, en het heeft zo z’n voordelen. Hieronder gaan we daar verder op in en zullen we de verschillende opties van beheerd beleggen vergelijken.

Beheerd beleggen vergelijken

In deze tabel hebben we een aantal aanbieders van laten beleggen verzameld. Onthoud dat ook voor beheerd beleggen geldt dat de kosten van veel factoren afhangen en voor iedereen anders zijn.

Broker

Transactiekosten

Aanmelden

€2,30

€0
Aandelen

0,59%
Per jaar

0,60%
Per jaar

Broker

Waardering

Servicekosten

Order per €1000

Aanmelden

9,6/10

€2,50 per beurs per jaar

€2,30,-

9,3/10

€0

€0
Aandelen

Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.

8,9/10

0,59%
Per jaar

€5,00,-

8,7/10

0,60%
Per jaar

€9,00,-

Wat is laten beleggen?

Wat houdt dat nou precies in, je vermogen laten beleggen? In het kort betekent het dat jij het vermogen levert en dat de broker ermee aan de slag gaat. Je geeft de aanbieder van beheerd beleggen dus toestemming om keuzes te maken met jouw geld, vandaar de term vermogensbeheer. Het grote voordeel van laten beleggen is dat je geld wordt beheerd door een professional met kennis van zaken. Jij hoeft alleen te bepalen hoe groot het bedrag is dat je naar het vermogensbeheer stuurt. Daarnaast maak je afspraken met de broker. Deze gaan vaak over de mate van risico die je wilt nemen met beheerd beleggen. Een lager risico betekent in principe ook een lager rendement. Veel aanbieders van laten beleggen bieden meerdere risicoprofielen waar je uit kunt kiezen. Een goede eerste stap is altijd de verschillende aanbieders van beheerd beleggen vergelijken.

Laten beleggen, Beheerd beleggen vergelijken, vermogensbeheer

Voor wie is laten beleggen?

Zoals je hierboven hebt gelezen, gaat het er bij vermogensbeheer om dat je zelf niet bezig hoeft te zijn met het daadwerkelijke beleggen. Dat maakt het een hele goede optie voor mensen die rendement willen maken, maar te weinig tijd kunnen (of willen) steken in het opdoen van kennis, en het zelf handelen op de markt. Ook beginners die graag iets meer willen weten over de wereld van beleggen, kunnen een deel van hun vermogen afstaan om te kijken hoe het in zijn werk gaat. Of misschien heb je zelf helemaal geen interesse in de beleggingswereld maar zoek je gewoon een alternatief voor de lage rente op je spaarrekening – ook dan is vermogensbeheer erg interessant.

Aanbieders van beheerd beleggen vergelijken

Er zijn dus een hoop verschillende aanbieders die voor je kunnen beleggen. Deze zijn allemaal verschillend van elkaar en dus is het verstandig om goed je huiswerk te doen voordat je met een broker in zee gaat. Belangrijkste factor daarbij is natuurlijk het kostenplaatje. Elke broker rekent andere tarieven, en deze zijn ook afhankelijk van hoeveel geld je wilt gaan beleggen. De uiteindelijke kosten zullen dus voor iedereen net anders zijn. Daarnaast kan je nog kijken naar het aantal markten waar de broker actief is, de snelheid van betalingen of bijvoorbeeld het gebruiksgemak van hun website of beleggingsapp.

Denk je dat het laten beleggen van je geld wat voor jou is? Meld je dan vandaag nog aan bij een broker en start met het opbouwen van rendement!